THAILANDA

Bangkok - Phuket - Khao Lak: 12 nopți de vară în mijlocul iernii

 
Transport
Perioada 31.12.2023-13.01.2024
Oferta speciala, în limita locurilor disponibile
de la
 
2090
sejur/persoana

 

Thailanda, sau Țara Zâmbetelor, este o țară frumoasă, cu o cultură bogată, peisaje uimitoare și bucătărie delicioasă motiv pentru care noi, Se7en Tours am pregătit pentru tine un circuit în care vei decoperi puțin din ce oferă această minunată țară.

 Circuitul include 3 nopți în Bangkok, oraș cu un magnific amalgam de thainess, energie și ospitalitate, cu zgârie-nori și piețe plutitoare, cu bulevarde ample și bărci pe canale, cu palate aristocratice și temple decorate somptuos, cu malluri gigantice, branduri de lux și restaurante de top, dar și cu străduțe tivite de tarabe cu mâncare irezistibilă, cu linii moderne de metrou și tuk-tuk-uri omniprezente.

După 3 zile de explorare, vom aveam 9 zile de sejur la plajă pentru a ne reîncărca bateriile, a ne bronza și a ne bucura de paradisul tropical de la marginea mării. 

 

BUCUREȘTI - BANGKOK - 31 decembrie 2023

·   Zbor Turkish Airlines București - Istanbul - Bangkok

Plecare București – 31.12.2023, ora 10:10  Sosire Istanbul - 31.12.2023, ora 12:40

Plecare Istanbul – 31.12.2023, ora 15:35  Sosire Bangkok - 01.01.2024, ora 05:00

 

       BANGKOK (3 nopți, 01-04 ianuarie 2024)

Sosire in Bangkok în data de 01.01.2024, ora 05:00

·   Transfer privat de grup aeroport - hotel Bangkok

·   Cazare Bangkok - conform variantei alese

 

Vom avea la dispozitie 3 zile pentru a ne bucura de ceea ce poate oferi orașul Bangkok, oraș al contrastelor și de a vizita numeroasele obiective turistice cunoscute și mai puțin cunoscute.

 

Ce putem vedea:

 

Palatul Regal Bangkok

În cadrul Marelui Palat vom vizita Wat Phra Kaew, considerat cel mai sacru templu din Thailanda, deoarece adăpostește faimoasa statuie de smarald a lui Buddha, considerat a fi protectorul Thailandei. Statuia are 66 cm și este sculptată dintr-o singură piatra de jad (pentru thailandezi smarald semnifică culoarea verde intens, și nu piatra în sine) și nu poate fi atinsă decât de rege sau de prințul Thailandei.

 

Templul Wat Pho

Wat Pho, denumit și Templul lui Buddha Culcat, cel mai mare și mai vechi templu din Bangkok care găzduiește una dintre cele mai mari statui ale lui Buddha. Statuia este aurită, lungă de 46 de metri și înaltă de 15 metri și îl reprezintă pe Buddha culcat. Wat Pho este privit și ca primul centru de educație publică, fiind sediul primei universități a Thailandei.

 

Templul Wat Traimit

Wat Traimit, templu ce adăpostește cea mai mare statuie de aur a lui Buda din lume, de unde și denumirea alternativă de Templul lui Buddha de aur.

 

Templul Wat Arun

Localizat pe malul vestic al râului Chao Phraya, templul are numeroase monumente funerare (chedi), dintre care cea mai importantă este pagoda centrală (prang), de 79 de metri, reprezentând Muntele Meru. Aceasta este decorată cu țigle de ceramică și fragmente de porțelan chinezesc multicolor, într-un amestec de stiluri arhitecturale khmer și thailandez.

 

Plimbare cu barca pe râul Chao Praya

Putem alege o plimbare cu o barca tradițională pe Raul Chao Phraya, curs de apa ce traverseaza Bangkok-ul.

 

Railway Market și Floating Market

Piețele plutitoare sunt unul dintre simbolurile Thailandei și se pot întâlni în mai multe locuri din țară, însă cele din Bangkok sunt unele dintre cele mai renumite. O piață plutitoare constă, în esență, în faptul că localnicii își vând produsele stând pe bărci, iar doritorii le achiziționează ori de pe mal (produsele și banii ajung de la unul la altul prin intermediul unei palete cu coada lungă), ori de pe o altă barcă.

Piața de pe calea ferată Mae Klong este una singură și trebuie vizitată în momentul în care trece trenul; atunci, cu doar câteva momente înainte ca trenul să ajungă în stație, localnicii devin mici furnicuțe care își strâng prelatele pentru a face loc vagoanelor. Produsele rămân pe jos, căci garniturile sunt suficient de înalte pentru a trece pe deasupra lor.

 

Parcul Istoric Ayutthaya

Parcul Istoric Ayutthaya, declarat monument UNESCO, cele mai multe dintre ele datând din secolul al XIV-lea: Wat Yai Chaimongkol, Wat Phra și Sanphet si Wat Mahatat.

 

Sky bar

Pentru o experiență inedită și un view deosebit asupra Bangkok-ului, nu trebuie ratată o seară la un sky bar.

 

Khao San Road și Ram Buttri Street

Unul dintre cele mai vibrante (și mai aglomerate) locuri din Bangkok este Khao San Road, stradă devenită o adevărată atracție turistică. Aici întâlnim localuri de tot felul, vânzători ambulanți, street food și magazine. Este locul unde vii să mănânci, să te distrezi, să faci shopping, la orice oră din zi sau din noapte.

 

       PHUKET (5 nopți, 04-09 ianuarie 2024)

Zbor intern Bangkok - Phuket

  • Transfer privat de grup aeroport - hotel Phuket
  • Cazare Phuket - conform variantei alese

 

Phuket („Stânca în formă de dragon”) este un tărâm abrupt, unde natura și-a făcut de lucru cu înălțimi acoperite de vegetație luxuriantă și plaje spectaculoase cu nisip fin alb, străjuite de palmieri, înconjurând totul cu apele Mării Andaman, cristaline și calde tot timpul anului. Insula Phuket este cea mai mare insulă a Thailandei și fără îndoială și cea mai cunoscută.

Ce putem vedea:

 

Big Buddha

Este amplasată pe unul dintre cele mai înalte vârfuri ale Phuketului o face vizibilă din aproape întreaga zonă sudică a insulei și le oferă turiștilor posibilitatea de a admira de aici apusuri incredibile, care colorează în fiecare seară cerul Thailandei în toate nuanțele de roz, roșu și portocaliu.

 

Templul Wat Chalong

Templul include mai multe clădiri, iar cea mai mare dintre ele și cea considerată principală este dispusă pe trei niveluri, ilustrând, în interior, viața lui Buddha, prin picturi și statui, și terminându-se cu pagoda unde este un fragment dintr-un os de-al lui Buddha.

 

Phuket Old Town

Centrul istoric din Phuket este cunoscut datorită vechilor sale case sino-portugheze pictate în culori vesele, deși Thailanda nu a fost niciodată colonizată, cu numeroase clădiri foarte bine conservate pe Soi Rommanee. Pe strada principală Thalang Road se află magazine care vând înghețată artizanală și țesături „batik”, precum și un târg de suveniruri deschis duminica și mâncare stradală ca bananele prăjite.

 

Phuket Elephant Sanctuary

Phuket Elephant Sanctuary oferă o adevărată casă pentru elefanții obosiți care au suferit din cauza orelor lungi de muncă în industria forestieră și a turismului, asociația salvează elefanți bolnavi, răniți și bătrâni, primindu-i înapoi în obiceiul lor indigen.

 

Phi Phi Islands

Phi Phi are plaje curate, formațiuni stâncoase uimitoare și ape turcoaz vii pline de viață marina colorată. Phi Phi Don, mai mare și locuită insulă, atrage sute de călători pe țărmurile sale minunate, în timp ce cel mai mic Phi Phi Leh, nelocuit, are golfuri și plaje frumoase, inclusiv emblematicul Golf Maya.

 

Maya Bay

Cu apele sale turcoaz limpede, stâncile de calcar uluitoare și plaja superbă cu nisip alb, este, de asemenea, Maya Bay este cel mai unic golf din Thailanda. Dincolo de frumusețea naturală, Maya Bay a devenit și mai faimos după apariția sa în filmul The Beach, cu Leonardo Di Caprio în rolul principal.

 

Bamboo Island

Insula Bamboo este o adevărată insulă de paradis. Măsurând aproximativ 600 de metri lățime pe 700 de metri lungime, insula are forma aproape ca o inimă și este înconjurată de o fâșie de nisip alb. Partea sa centrală este acoperită cu vegetație luxuriantă, inclusiv casuarina și arbori de bambus.

 

Hong Island

Insula Hong, cunoscută și sub numele de Koh Hong, este o insulă pitorească cunoscută pentru formațiunile sale impresionante de roci calcaroase.

 

      KHAO LAK (4 nopți, 09-13 ianuarie 2024)

  • Transfer privat de grup Phuket- Khao Lak
  • Cazare Khao Lak - conform variantei alese

 

Khao Lak este stațiunea thailandeză cea mai potrivită pentru o vacanță liniștită și relaxantă. Ceea ce deosebeste Khao Lak de stațiunile din împrejurimi, precum Phuket este lipsa aglomeratiei, mediul virgin, hotelurile izolate și clădirile care nu pot depăși, prin lege, înălțimea unui cocotier. Zona Khao Lak este pur și simplu plină de minuni naturale: plaje pustii, parcuri naționale înverzite, insule tropicale exotice și cascade.

 

Phang Nga Bay Sea Cave Canoeing & James Bond Island

Parcul Național Golful Phang Nga este o minune geologică plină de insulițe, caverne scufundate și formațiuni stâncoase uimitoare care se ridică vertical din mare. Golful este extrem de adăpostit și, prin urmare, ideal pentru expediții cu caiacul de mare care explorează numeroasele caverne și insule fascinante din golf.

 

Cheow Larn Lake

Lacul Cheow Larn este unul dintre numeroasele elemente uimitoare care alcătuiesc Parcul Național Khao Sok. Peisajul stâncilor falnice de calcar, pădurile tropicale luxuriante și, bineînțeles, lacul de smarald, precum și gama largă de mamifere sălbatice, amfibieni, păsări și insecte, creează o destinație unică.

 

Surin Islands

Plaja Surin este una dintre cele mai faimoase plaje din Thailanda. Cu nisip alb perfect și apă turcoaz limpede, este un loc de vizitat obligatoriu. Apele calme și frumoase ale plajei sunt ideale pentru snorkelling, caiac, boogie boarding și surfing.

 

Similan Islands

Pe lângă frumusețea lor naturală uimitoare, Insulele Similan sunt deosebit de renumite pentru oportunitățile lor epice de scufundări și snorkelling. Este unul dintre cele mai populare locuri din Thailanda și un loc de văzut.

 

PHUKET- BUCUREȘTI: 13 ianuarie 2024

·   Zbor Turkish Airlines Phuket - Istanbul - Bucuresti

Plecare Phuket – 13.01.2024 , ora 22:45  Sosire Istanbul - 14.01.2024 , ora 05:40

Plecare Istanbul – 14.01.2024, ora 08:30  Sosire București- 14.01.2024, ora 08:50

 

Varianta 1: 2090 euro/persoana/sejur

Bangkok, Hotel Rembrandt Hotel and Suites 4*  (sau similar), mic dejun inclus

Phuket, Hotel Ramada by Wyndham Phuket Deevana 4*  (sau similar), mic dejun inclus

Khaolak, Hotel Khaolak Bhandari Resort & Spa 4* (sau similar), mic dejun inclus

 

Varianta 2: 2190 euro/persoana/sejur

Bangkok, Hotel Rembrandt Hotel and Suites 4*  (sau similar), mic dejun inclus

Phuket, Hotel Access Resort & Villas 5* (sau similar), mic dejun inclus

Khaolak, Hotel Kalima Resort and Villas Khao Lak 5* (sau similar), mic dejun inclus

 

Varianta 3: 2390 euro/persoana/sejur

Bangkok, Hotel Rembrandt Hotel and Suites 4*  (sau similar), mic dejun inclus

Phuket, Hotel Duangjitt Resort and Spa 5* (sau similar), mic dejun inclus

Khaolak, Hotel The Sands Khao Lak by Katathani 5* (sau similar), mic dejun inclus

 

 

 

Termene și Conditii de plată

50% la confirmarea rezervării

50% cu 35 de zile înainte de plecare

 

Notă tarif

Tarifele sunt exprimate în euro/ persoană /sejur, cazare în cameră dublă.

Pentru solicitări cu mai puțin de 60 de zile înainte de data plecării, plata se face integral la data rezervării.

Facturarea serviciilor se va face în EUR sau RON, iar plata serviciilor se va efectua în baza facturilor emise de Se7en Tours.

 

Notă cazare

Menționăm ca variantele de cazare sunt disponibile la data realizării ofertei. Se7en Tours nu poate garanta disponibilitatea lor decât în momentul rezervării. În cazul în care una dintre opțiunile de cazare devine indisponibila, vă vom oferi alternative similare.

Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită oficial de către ministerul de resort ale țărilor respective și ca atare, respectă normativele locale.

 

Zbor compania Turkish Airlines, 1 escală în Istanbul

Zbor intern pe ruta Bangkok – Phuket

Bagaj de mână de 7 kg/persoană

Bagaj de cală de 20 kg/persoană

Taxe de aeroport, valabile în momentul emiterii (pot suferi modificări) pentru zborurile internaționale și interne

Cazare 12 nopți cu mic dejun 

Transfer privat aeroport Bangkok - hotel – aeroport Bangkok

Transfer privat Aeroport Phuket  – hotel

Transfer privat Phuket – Khao Lak

Transfer privat Khao Lak – aeroport Phuket

Asistență turistică și însoțitor pe toată perioada sejurului

Mesele menționate în program

Serviciu telefonic de urgențe 24/7

Asigurare medicală și storno (recomandat)

Supliment pentru asigurare storno cu fransiza minimă

Early check-in, late check-out pentru hotelurile incluse în program

Excursiile opționale

Mesele nespecificate în program

Cheltuieli personale

Taxa aferentă emiterii vizei (se obține local, pe aeroport, aproximativ 50-60 euro/persoană)

Viză

Cetățenii români, deținători de pașapoarte simple sau temporare, au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Regatului Thailandei. Valabilitatea pașaportului electronic sau temporar trebuie să fie mai mare de 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului, sau, în anumite cazuri speciale, să depășească cu 30 zile perioada valabilității vizei.

Cetățenii români care doresc să solicite o viză de intrare tip VOA trebuie să prezinte următoarele documente:

Pașaportul a cărui valabilitatea depășește cu cel puţin 1 lună data valabilității vizei de intrare în Regatul Thailandei și să aibă cel puțin o pagină disponibilă pentru ștampila de viză;

1.     Biletul de avion retur/continuarea călătoriei către alt stat;

2.     Două fotografii tip pașaport de dimensiune 4x6 cm pentru fiecare solicitant, inclusiv pentru copii;

3.     Dovada deținerii sumei de 10.000 THB/persoană (aprox. 300 USD) sau 20.000 THB/familie (aprox. 600 USD) în orice monedă;

4.     Taxa pentru cererea de viză în valoare de 2.000 THB/persoană (aprox. 60 USD).

 

Despre Thailanda

Singura țară din sud-estul Asiei care nu a fost vreodată colonizată de marile puteri europene, Thailanda este o monarhie constituțională, al cărei șef de stat este Majestatea Sa Regele Maha Vajiralongkorn – încoronat în mai 2019 – cunoscut drept Rama X și fiul al multiubitului Rege Bhumibol Adulyadej. Un regat unit al națiunii Thai a existat înca de la mijlocul secolului XIV, legendarul Siam, care în 1939 a căpătat denumirea oficială actuală: Regatul Thailandei.

 

Geografie

Thailanda este a 50-a țară din lume în raport cu mărimea sa. Cel mai înalt punct este Doi Inthanon, situat la o altitudine de 2.565 metri deasupra mării. Suprafața Thailandei acoperă 510.890 km2 de ținut uscat și 2.230 kmîntinderi de apă, așadar un total 514.000 km2 – dimensiune comparabilă cu a Franței, a Spaniei sau statului Texas. Linia de coastă se desfășoară pe o lungime de 3.219 km, iar granița terestră cea mai lungă este de 1.800 km, la vecinătatea cu Myanmar (Burma).

 

Vremea

În general, este fierbinte și umedă – lucru specific zonelor dintre tropice – și se poate împărți în trei sezoane: anotimpul fierbinte, cel ploios și cel „răcoros”. Totuși, geografia Thailandei permite vizitatorilor să găsească în orice moment al anului zone cu climă agreabilă.

 

Temperatura

Situată la numai 15 grade latitudine nord față de Ecuator, Thailanda are o climă tropicală, cu temperaturi între 19 și 38 grade Celsius.

 

Cazare

Hotelurile din Thailanda sunt cotate printre cele mai bune din lume – fie că sunt resorturi sau spa de cinci stele, fie bungalouri de pe plajă, gestionate de familia proprietară. Există soluții de cazare pentru absolut fiecare tip de turist și fiecare buget. Cele mai convenabile prețuri sunt în extra sezon (ceea ce în Thailanda înseamnă între lunile mai și august), iar cele mai ridicate în sezonul „răcoros”, adică decembrie –februarie. Însă, indiferent dacă alegeți să locuiți la săteni, la căsuțele din campinguri, de pe plajă sau la un hotel de lux, așteptați-vă la cea mai autentică și călduroasă ospitalitate din partea locuitorilor.

 

Populația

Thailanda numără aproape 70 milioane de cetățeni, majoritatea de etnie Thai. Pe lângă aceștia, sunt prezenți în diferite proporții și etnici chinezi, indieni, malaezieni, mon, khmeri, burmezi și laoțieni. Bangkok, capitala țării, găzduiește aproximativ 9 milioane de locuitori – al căror număr variază sezonier și, de aceea, este greu de obținut un recensământ fidel. Diversitatea etnică include și un considerabil număr de expați proveniți de pe toate meridianele globului, dar și populația majoritar musulmană de la granița cu Malaezia și grupurile tribale precum Hmong și Karen, care locuiesc în zonele muntoase din nord.

 

Capitala

Bangkok este capitala și cel mai mare oraș al Thailandei.
Deși cunoscut pe scurt ca Krung Thep în thailandeză, orașul are printre cele mai lungi nume din lume pentru o localitate: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

 

Limba

Peste 92% dintre locuitori vorbesc thai sau unul dintre dialectele regionale. Deși thai este limba oficială, grație capitalei cosmopolite și întăririi infrastructurii turismului, mulți thailandezi vorbesc sau înțeleg engleza.

 

Bani

Moneda națională este Thai Baht, atât în bancnote cât și monede – ale căror culori variază, iar dimensiunile se măresc în funcție de valoarea respectivă. Cursul de schimb variază iar în prezent 1 Euro este aproximativ echivalentul a 38 de Baht.

 

Ora

Timpul standard este GMT +7. Thailanda nu aplică orarul diferențiat de vară/iarnă.

 

Electricitate

Prizele din Thailanda sunt la 220V, curent alternativ, compatibile așadar cu aparatura europeană (dar nu și cu cea din Statele Unite și alte țări). Deși sunt în general plate, cu două orificii pentru ștechere obișnuite, nu ignorați faptul că ar putea fi necesar un adaptor pentru notebooks.

Nu rata oferta noastră specială

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Solicita oferta